Igår var underbart 30/11



Jag fick kolla på tv4 fakta :D 
Det var ett bra tag sen vi hade den kanalen, men pappas bror hade med sig ett kort till tv och då fanns den med.
Det måste vara den bästa kanalen som finns att välja på.!! Älskar dokumentärer :D

Jag såg på flera dokumentärer igår kväll.
Men det hela började med att jag kollade på en som gick på fyran.

Pojken som ser utan ögon. Den handlade om en pojke som förlorade synen när han var 3, nu är han 14. Men han vill inte ha en såndär blind pinne för då ser ju folk att han är handikappad, nej han vill vara som alla andra, så han går i en vanlig skola och åker skateboard som killar i hans egen ålder. Han har lärt sig att klicka så att han hör föremål med munnen. Den var ganska intressant, man såg verkligen att han var envis


Sen kollade jag en liten stund på Världens adoptioner, det handlar om historier när folk adopterar, som jag tycker är ganska fint gjort. Men de som hade hand om adoptionen poängterade att de inte gav barn till folk som vill fullända sitt liv utan de ville ge barnen till bra föräldrar.




Klockan sju så var det Ondskans ansikten- Om psykopater. Det var ganska intressant men hemskt. Fick höra om som de i medierna kallar "Huset som Gud glömde" När man söker på google så kommer det upp en film, men detta är en händelse som har hänt i Sverige. Det var en man som bokstavligt torterade sina inneboende.
Vid ett tillfälle så bad han två personer att ställa sig ute på en vinglig kärra ute i garaget, med en snara runt halsen. Om de personerna hade ramlat från den vingliga kärran så hade de blivit hängda.
Vid ett annat tillfälle så har han knäppt kort på en av offrena, när en bit av hudenär bortskuren, hon har också precis fått tändvätska och eld över sig med, totalt misshandlad. Men när han tar kortet så tänker han bara att hon är en dålig mor. Han har helt enkelt brist på Empati. Det där med psykon är konstigt, ibland tror man att man har en i familjen, visserligen är det inte så hemskt som i berättelsen ovan men ändå.



Vid åtta så började det en dokumentär om dunkatastrofen, det som uppdagades förra året. Att man plockade dun från levande gäss utan någon form av bedövning, det blev helt enkelt billigare så för då kunde man plocka de 4-5 gånger istället för bara en. Det var verkligen inga trevliga bilder. För de gick in med dold kamera och sa att de var ute själva för att köpa dun. Vissa fick upp till 10 cm långa sår som arbetarna bara sydde igen. Det var inte så roligt.


Men sen var den kvällen slut

Kommentarer
Postat av: Marie

haha, ja dokumentärer är kul!

2009-11-30 @ 20:36:37
URL: http://marieeee.blogg.se/

Du kan kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0